Boxmadras Guide

Bag om boxmadrasser

Hos Sengefabriksudsalg.dk forhandler vi et stort udvalg af boxmadrasser i mange prisklasser og kvaliteter; det kan derfor være lidt svært at bestemme sig, når du første gang bliver introduceret for sortimentet. Det har vi sat os for at løse med denne boxmadras guide, hvor vi vil zoome helt ind på vores udvalg og forklare dig fordelene og ulemperne ved de forskellige modeller. På denne måde kan du forhåbentlig spore dig ind på den helt rigtige model, som passer perfekt til dig og dine behov.

Vi vil først kort introducere dig for de forskellige fjedretyper, hvorefter vi vil zoome ind på vores udvalg af boxmadrasser og vejlede dig frem til den helt rigtige model. 

Bonell Fjedre:

En Bonell fjeder er den helt klassiske timeglas-formede fjeder, som du kan se på billedet herunder:

Udover selve designet på fjederen, så er en bonell fjeder også kendetegnet ved at alle fjedrene er forbundet. Dvs. at dit kropstryk vil påvirke hele liggefladen. Her adskiller bonell fjedre sig fra posefjedre (pocket), hvor hver enkelt fjeder arbejder individuelt. 

En boxmaxdras med bonell fjedre vil typisk yde en medium komfort og støtte. Vi anbefaler bonell fjedre, hvis du leder efter en billig hverdags boxmadras eller en holdbar seng til gæsteværelset, børneværelset eller sommerhuset.

Pocket Fjedre:

En pocket fjeder er en såkaldt posefjeder; pocket fjedren er mindre end bonell fjedren, ligesom hver enkelt fjeder er pakket i en filt-pose. Dette betyder, at fjedrene holdes adskilt fra hinanden, og dermed er i stand til at yde en differentieret støtte alt afhængig af hvor du placerer din vægt i løbet af natten. 

Netop den individuelle støtte er det store plus ved en boxmadras med pocket fjedre; således er såvel støtte som komfort væsentligt bedre her end i en boxmadras med bonell fjedre. I og med at hver enkelt fjeder er svejset i sin egen filtpose, så undgår man desuden metalisk kontakt imellem fjedrene, hvilket sikrer en lydløs boxmadras, der ikke giver lyd fra sig, når du vender og drejer dig i løbet af natten.

En boxmadras med pocket fjedre yder normalt en forholdsvis fast komfort og støtte. Ydermere laves boxmadrasser med pocket fjedre både med og uden komfortzoner.

Multipocket Fjedre:

Den sidste fjedertype vi vil se nærmere på er multipocket fjedren. Multipocket fjedre minder om pocket fjedre; dog er diameteren på en multipocket fjeder mindre, hvilket vil sige at man får flere fjedre per kvadratmeter. Dette udmønter sig i flere støttepunkter - hver enkelt fjeder vil ikke blive trykket så langt ned, hvilket i sidste ende resulterer i en fastere madras.

Ligesom tilfældet er ved pocket fjedren, så er multipocket fjedren også svejset i små filtposer.

En boxmadras med multipocket fjedre er fastere end både bonell og pocket. Hos Sengefabriksudsalg.dk anbefaler vi en madras med multipocket fjedre, hvis du vejer +100 kg.

Derfor skal du handle boxmadras hos os

Uanset om du leder efter en billig boxmadras til gæsteværelset eller en luksuriøs boxmadras til soveværelset derhjemme, så kan du finde det hos os. Vi forhandler således et stort udvalg af kvalitets boxmadrasser med alle ovenstående fjedre-opbygninger. 

Alle vores boxmadrasser er danskproducerede, dobbeltfjedrede og giver dig masser af tilpasningsmuligheder hvad angår topmadras, ben og sengegavl. Herudover fører vi en gennemsigtig prisstruktur, forstået på den måde at den pris du bliver præsenteret for, også er den endelige totalpris. Der kommer altså ikke ekstra tillæg for ben, levering eller lignende oveni hatten! 

Hvis du har brug for hjælp til valget af boxmadras, så er vi desuden eksperter på området. Vi har solgt mere end 5000 boxmadrasser til tilfredse danskere, og kan derfor vejlede og rådgive dig frem til det helt rigtige valg på enten telefon eller chat. At vi er gode til at vejlede, og at vi kan stå inde for kvaliteten af vores produkter, understreges af de mere end 1.500 anmeldelser her på siden, vores 5 stjerner på Trustpilot samt at vi giver minimum 15 års garanti på vores boxmadrasser. 

 

Boxmadrasser hos Sengefabriksudsalg.dk

 Sleepmate Boxmadras - Bonell + Bonell

 

Vores Sleepmate Boxmadras er et solidt valg, hvis du leder efter en ny seng til børne- eller gæsteværelset. Du får således en dobbeltfjedret boxmadras med 2x individuelle fjedrelag bestående af 150 mini bonell fjedre pr. m2 i hvert lag. Herudover er sengen produceret i en flot antracitgrå farve, der giver den et stilfuldt og moderne look. Ydermere er tekstilen slidstærk og hårdfør, således boxmadrassen bevarer sit flotte udseende selv efter mange års brug. 

Derfor er Sleepmate et godt valg: 

 • 2x individuelle fjedrelag. 
 • Valgfri topmadras i memory skum eller komfortskum.
 • Komplet løsning inklusiv ben, topmadras og levering.
 • Konstant lav pris = meget seng for pengene! 

Sleepmate findes i følgende størrelse:  

Vi anbefaler Sleepmate, hvis du:

 1. Leder efter en billig seng til børne- eller gæsteværelset.
 2. Leder efter en seng/senge til sommerhuset.
 3. Ønsker en flot og moderne seng til en lav pris.

 

Premium Boxmadras - Bonell + Pocket

Vores serie af Premium boxmadrasser er danskproducerede, og har 2 individuelle fjedrelag, hvoraf det øverste lag består af 250 pocket fjedre pr. m2. At det øverste lag er med pocket fjedre betyder, at støtten er bedre og mere individualiseret end ved en bonell-opbygning. Du får altså noget bedre støtte og komfort ved denne model kontra vores Classic og Sleepmate. Sengen er som sagt danskproduceret, og udover de to fjedrelag, så får du også en 2 cm. tyk skumpolstring omkring fjedrene samt valgfri topmadras i memory skum eller latex. 

Derfor er Premium et godt valg: 

 • Optimal støtte qua de 250 pocket fjedre pr. m2.
 • Danskproduceret = Stærk Kvalitet.
 • Vi giver 25 års garanti på ramme- og fjederbrud.
 • Valgfri topmadras i memory skum eller latex.

Premium findes i følgende størrelse: 

Vi anbefaler Premium, hvis du:

 1. Leder efter en komfortabel boxmadras til en overkommelig pris, og gerne vil ofre lidt ekstra på en skøn nattesøvn hver eneste nat.

 

Heaven Boxmadras - Bonell + Pocket

 

Heaven er vores nyeste serie af kvalitets boxmadrasser. Med Heaven er den gode nattesøvn sikret, da du får en dobbeltfjedret boxmadras med 150 mini bonell fjedre pr. m2 i det nederste lag samt 250 pocket fjedre pr. m2 i det øverste lag. Kombinationen af bonell og pocket fjedre skaber en komfortabel seng, der giver kroppen en differentieret og god støtte. Omkring fjedrene har vi placeret en 30 mm. tyk skumpolstring, der ligeledes bidrager til det høje komfortniveau. Som prikken over i'et får du naturligvis en valgfri topmadras i latex eller memory skum med i købet. 

 

3D Illustration af Heaven Boxmadras.

Derfor er Heaven et godt valg: 

 • Moderne seng i en flot antracitgrå.
 • Dobbeltfjedret med 250 pocket fjedre pr. m2 øverst.
 • Stærk kvalitet til en lav pris!
 • Valgfri topmadras i memory skum eller latex.
 • 15 års garanti imod ramme- og fjederbrud. 

Heaven findes i følgende størrelser: 

Vi anbefaler Heaven, hvis du:

 1. Søger en langtidsholdbar og komfortabel seng, der samtidig er yderst moderne at se på. 

 

Phoenix Boxmadras - Bonell + Pocket

Vores Phoenix Box adskiller sig rent designmæssigt meget fra vores andre serier af boxmadrasser. Denne model er således i en moderne lysegrå farve. Kvaliteten af betrækket er den samme, som ved alle vores andre modeller, men farven er anderledes, hvilket bringer en del fordele med sig. Den lysegrå farve skaber således ekstra lys og plads i soveværelset. 

Rent kvalitets- og opbygningsmæssigt minder vores Phoenix Box om vores Heaven Box. Begge modeller er dobbeltfjedrede med 150 bonell fjedre nederst samt 250 pocket fjedre øverst. Herudover er de begge to polstret med 30 mm. skum, der både bidrager til komforten samt beskytter fjedrene og dermed forlænger levetiden på sengen. 

3D Illustration af Phoenix Box.

Derfor er Phoenix et godt valg: 

 • Indbydende seng i en moderne lysegrå farve. 
 • Dobbeltfjedret med 250 pocket fjedre pr. m2 øverst. 
 • 30 mm. skumpolstring som "buffer", der bidrager til såvel komfort som levetid. 
 • Valgfri topmadras i latex eller memory skum.
 • 15 års garanti imod ramme- og fjederbrud. 

Phoenix findes i følgende størrelser: 

Vi anbefaler Phoenix, hvis du:

 1. Leder efter en solid og komfortabel boxmadras med pocket fjedre. 
 2. Søger en stilren og indbydende seng, der ikke "bare" bidrager til en god nattesøvn, men også er pæn og moderne at se på. 

 

Deluxe Boxmadras - Mini Bonell + Pocket (5 Komfortzoner)

 

Deluxe serien er vores mest eksklusive serie af boxmadrasser, og er herudover også vores mest solgte model. Der er flere grunde til at Deluxe er vores BESTSELLER. Først og fremmest er der de 2x individuelle fjederlag med 250 pocket fjedre pr. m2 inddelt i 5 komfortzoner øverst. Komfortzoner betyder, at enkelte zoner i madrassen er med ekstra faste fjedre, bl.a. omkring lænden og skuldrene, hvilket sørger for ekstra god støtte til de mest udsatte regioner af kroppen. Herudover får du en skumpolstring omkring fjedrene af høj kvalitet, ligesom der er mulighed for at vælge denne model i både Medium og Fast. Det betyder, at du kan vælge fastheden ud fra dine præferencer, hvilket er et stort plus. Vi anbefaler Medium, hvis du vejer under 70 kg., imens vi anbefaler Fast, hvis du vejer over 70 kg. 

 

 

3D Illustration af Box Deluxe.

Derfor er Deluxe et godt valg: 

 • 5 komfortzoner sørger for optimal støtte og aflastning af kroppen.
 • Mulighed for at vælge fasthed ud fra din vægt og dine præferencer. 
 • Vi giver 25 års garanti imod ramme- og fjederbrud.
 • Danskproduceret = Stærk Kvalitet.
 • Valgfri topmadras i latex eller memory skum.

Deluxe findes i følgende størrelser: 

Deluxe er et godt valg, hvis du:

 1. Nægter at gå på kompromis med din nattesøvn, og ønsker en boxmadras i topkvalitet.

 

Nordkap Box - Mini Bonell + Pocket (5 Komfortzoner)

Nordkap er en luksuriøs serie af boxmadrasser, hvor der er tænkt på både æstetik, komfort og holdbarhed. Trærammen er produceret i massivt fyrretræ betrukket med sort møbeltekstil, imens du inde i selve boxmadrassen finder to individuelle fjedrelag med henholdsvis 150 mini bonell fjedre pr. m2 og 261 pocket fjedre pr. m2. Det øverste lag, pocket fjedrene, er inddelt i 5 komfortzoner, der sørger for ekstra støtte og aflastning af kroppen. Du kan vælge denne seng i både Fast og Medium; vi anbefaler Medium, hvis du vejer under 65 kg., hvorimod vi anbefaler Fast, hvis du vejer over 65 kg. 

Med til boxmadrassen medfølger en valgfri topmadras med 4 cm. latex eller 4 cm. memory skum.  

Derfor er Nordkap et godt valg:

 • Danskproduceret boxmadras i højeste kvalitet!
 • Massiv træramme sørger for lang levetid. 
 • De 261 moderne pocket fjedre inddelt i 5 komfortzoner sørger for den bedste og mest optimale støtte af din krop.
 • Mulighed for at vælge fasthed ud fra din vægt og dine præferencer.
 • Vi giver 15 års garanti på ramme- og fjederbrud. 
 • Valgfri topmadras i latex eller memory skum.

Nordkap findes i følgende størrelser: 

Nordkap er et godt valg, hvis du:

 1. Søger en langtidsholdbar boxmadras, hvor komfort, støtte og æstetik går op i en højere enhed. 

 

Solid Boxmadras - Mini Bonell + Multipocket (5 Komfortzoner)

 

Vores Solid Boxmadras er som alle vores andre modeller med 2x individuelle fjedrelag; i modsætning til de andre modeller, så er denne med 500 multipocket fjedre pr. m2 i det øverste lag i stedet for 250 pocket fjedre pr. m2. De ekstra fjedre betyder, at madrassen er fastere. Vi anbefaler derfor altid Solid, hvis du vejer +100 kg., da de mange støttepunkter sørger for, at belastningen på hver enkelt fjeder ikke bliver så markant. Dermed får du stadigvæk den helt rigtige støtte til kroppen. De 500 multipocket fjedre er desuden inddelt i 5 komfortzoner, og som tilfældet er ved alle vores modeller, så kan du frit vælge imellem to forskellige topmadrasser. Herudover fåes Solid i både Medium og Fast; igen har du altså mulighed for at vælge den fasthed, der passer bedst til din vægt og dine præferencer.

 

 

3D Illustration af Box Solid.

Derfor er Solid et godt valg: 

 • 500 individuelle støttepunkter pr. m2 sørger for en fast madras. 
 • 5 komfortzoner sørger for optimal støtte af kroppen.
 • Danskproduceret = Stærk Kvalitet.
 • Du får 25 års garanti.
 • Valgfri topmadras i latex eller memory skum. 

Solid findes i følgende størrelser: 

Solid er et godt valg, hvis du:

 1. Vejer +100 kg. og gerne vil have en fast boxmadras, der yder den rette støtte til kroppen.

 

Nordkap Box - Mini Bonell + Multipocket (5 Komfortzoner)

Ekstra fast boxmadras med 500 multipocket fjedre pr. m2. Ligesom Box Solid så er denne udgave af vores Nordkap Box et godt valg, hvis du vejer +100 kg. De ekstra støttepunkter i madrassen betyder, at din vægt ikke trykker hver enkelt fjeder så langt ned som tilfældet ville være ved en madras med pocket fjedre. Dermed ligger din rygsøjle vandret natten igennem, hvilket forebygger rygproblemer m.m. Udover de 500 multipocket fjedre pr. m2, så får du ved vores Nordkap Box en førsteklasses seng, hvor der er tænkt på alt fra holdbarhed til æstetik. Sengen er opbygget i en massiv træramme (svensk fyrretræ) betrukket med sort møbeltekstil, der er nem at rengøre og vedligeholde. Herudover er det øverste fjedrelag inddelt i 5 komfortzoner, der ligeledes bidrager til at din krop får den helt rigtige støtte. 
 
Med til sengen følger en valgfri topmadras med 4 cm. latex eller 4 cm. memory skum.
 
Derfor er Nordkap (Multipocket) et godt valg:
 
 • Danskproduceret boxmadras = stærk kvalitet!
 • Ekstra fast boxmadras grundet de 500 multipocket fjedre pr. m2.
 • De 5 komfortzoner sørger for optimal aflastning af dine trykpunkter.
 • Vælg fasthed efter dine præferencer.
 • Vi giver 15 års garanti på ramme- og fjederbrud.
 • Valgfri topmadras med latex eller memory skum.

Nordkap (Multipocket) findes i følgende størrelser:

Nordkap (Multipocket) er et godt valg, hvis du:

 1. Søger en danskproduceret luksus seng, hvor din krop får den helt rette støtte selv ved en stor belastning (høj vægt).