Chat with us, powered by LiveChat Om Garanti & Vedligehold Om Garanti & Vedligehold– Sengefabriksudsalg

Om Garanti & Vedligehold

Generelt om din nye madras

Din nye madras er en danskproduceret kvalitetsmadras designet til at give optimal komfort. Vi har udelukkende anvendt de bedste og mest elastiske materialer, der giver optimal komfort og støtte. 

Materialernes elasticitet vil - naturligt - ændre sig med tiden; dette har ingen indvirkning på madrassens komfort og trykfordelene evne. Det er normalt at højden på madrassen - eller topmadrassen - kan blive reduceret forskellige steder, som følge af kroppens tryk. 

En højdereduktion på mindre end 25 mm. er ikke omfattet af garantien og betegnes som almindelig tilpasning til den enkelte person. Hvis madrassen har en reduktion i tykkelsen på mere end 25 mm. uden betræk, når madrassen ligger på et plant underlag, fx. på et gulv, kan der være tale om en sætning. I så fald der er mistanke om dette, så bedes du gøre følgende: 

1. Placere madrassen på en plan overflade, fx. gulvet.

2. Lyne betrækket helt af, så man tydeligt kan se selve madrassen.

3. Placere en plan genstand henover den formodede sætning (fx et vaterpas eller et kosteskaft).

4. Tage billeder fra flere forskellige vinkler, der tydeligt illustrerer den formodede sætning. 

5. Vedhæfte billeder i en mail og fremsende dem til kontakt@sengefabriksudsalg.dk.

Herefter går vi videre med sagen. 

Vedligholdelse / Rengøring

Sætning i madrassen modvirkes ved at vende madrassen så ofte som muligt. Der byttes om på hoved- og fodende samt for- og bagsiden. Madrassens kanter er ikke beregnet til at sidde på i længere tid ad gangen. 

Det er vigtigt at der dagligt luftes ud i soveværelset, da madrassen har brug for ventilering, så den fugt vi naturligt afgiver i nattens løb kan komme ud af madrassen. Det anbefales at slå dynen op og glatte betrækket, så der kommer luft til madrassen. Madrassen må ikke ligge et på et kompakt underlag, hvor fugten ikke kan slippe ud (fx. en helt lukket flade). Madrassen bør støvsuges jævnligt. Pletter på betrækket kan i mange tilfælde fjernes med demineraliseret vand. 

Vaskning

Alle vores topmadrasser er med aftageligt og vaskbart betræk. Bemærk dog at betrækket vil blive mindre efter vask. Det anbefales derfor at betrækket strækkes i fugtig tilstand for at reducere krympning. Betrækket må aldrig tørretumbles. Se vaskeanvisning på betrækket for mere information herom. 

Efter vask kan det quiltede fiberfyld i betrækket miste noget af sin volume; dette har ingen indflydelse på komforten.

Vedr. Elevationssenge

Din nye elevationsseng vil fungere i mange år fremover, hvis den får den nødvendige vedligeholdelse.

Der er nogle få ting, som du skal være opmærksom på, når du anvender sengen:

  • Elevationssenge skal benyttes med en madras, der er beregnet til formålet.
  • Elevationssenge er ikke konstrueret til at man sidder på hjørnerne (langs kanten), når den er hævet.
  • Elevationsengenes beslag kan blive skæve, hvis de belastes forkert, når sengen er hævet.
  • En dobbelt elevationsseng er ikke beregnet til at man hovedsageligt ligger midt på sengen, da bundene og madrasserne blot mødes her (hvorfor der ikke er hverken elevationsbund eller fjedre på midten). Det er derfor meningen at man hovedsageligt skal ligge på hver sin madras (hvor man også får glæde af komfortzonerne m.m.). 
  • Med tiden kan en elevationsseng afgive lyde. Det kan undgås ved at smøre med et syrefrit smøremiddel feks. W-40.
  • Elevationssenge er ikke legetøj – undgå uhensigtsmæssig brug.

Hvis madrasserne i din elevationsseng er blevet "lagt skæve", så skyldes det med overvejende stor sandsynlighed at sengen er brugt uhensigtsmæssigt. Problemet kan løses ved at tage madrassen ud af betrækket, ryste den indtil den finder tilbage til sin oprindelige form og herefter lægge madrassen ind i betrækket igen. Det anbefales at du i samme omgang vender madrassen omvendt, inden du lægger den tilbage i betrækket. 

Fejl på elevationssenge

Hvis du oplever problemer med din elevationsseng skal du i første omgang følge nedenstående guide, der løser problemet i 9 ud af 10 tilfælde. 

Restart af systemet ifm. fjernbetjeninger der ikke reagerer m.m.:

1. Pil strømmen fra i 10-15 minutter, så systemet kan restarte og alle indstillinger kan nulstilles. Alle ledninger inklusiv den der går ind i motoren skal pilles af.  

2. Sæt motoren til strøm via stikkontakten.
  • Hvis motoren fungerer, så vil den gå i parringsmode og et lys vil blinke under bunden.
  • Hvis lyset ikke blinker, så er motoren formentlig i stykker - forsøg i første omgang med en anden stikkontakt, så vi er sikre på, at det ikke skyldes en løs forbindelse. 
3. Hvis motoren blinker, så er den i parringsmode i 3 minutter. Her skal du holde de to øverste knapper på fjernbetjeningen nede samtidig. 
  • Hvis motor og fjernbetjening fungerer, så vil lyset begynde at blinke i længere tid ad gangen for at indikere at de to enheder er parret.
  • Hvis situationen er uændret, men lyset i motoren fortsat blinker som under step 1, så er fjernbetjeningen sandsynligvis løbet tør for batteri/gået i stykker.

4. Hvis lyset blinker i længere tid ad gangen, så er motor og fjernbetjening parret, hvorefter sengen kan bruges. 

Ved en dobbeltelevationsseng med to motorer og to fjernbetjeninger (160x200, 180x200, 180x210) er fremgangsmåden den samme. Her er det vigtigt at strømmen pilles fra begge motorer, så hele systemet kan restarte og alle indstillinger nulstilles. Herefter skal du tage én motor og én fjernbetjening af gangen. Sæt strøm til motor 1 og par denne med fjernbetjening 1. Herefter kan du sætte strøm til motor 2 og parre denne med fjernbetjening 2. 

Hvad kigger du efter?

Indkøbskurv